Hoitotuotteet

Ripsien pidennykset ovat helppohoitoiset, ja yksinkertaisilla ohjeilla saat ripsesi pysymään hyväkuntoisina ja siisteinä. Ripsiharja on ripsien pidennysten perushoitoväline. Saat ripsiteknikoltasi mukaasi uuden harjan ripsien huollon yhteydessä, ja vanha harja onkin syytä heittää pois hygienia syistä. Ripsien pidennyksiä on hyvä harjata kevyesti 1-2 kertaa päivässä, jotta ripsesi pysyvät siisteinä ja samansuuntaisina. Ripsiharjalla saa kätevästi oikukkaat ripset ojennukseen.

Ripsien pidennysten kanssa ei tarvitse käyttää ripsiväriä, koska ripset ovat jo itsessään näyttävät. Halutessasi voit kuitenkin käyttää ripsiväriä saadeksesi vielä enemmän pituutta ja tuuheutta ripsiisi. Ripsivärillä saa kurittomat ripset hyvin paikalleen. Ripsien pidennyksille on myytävänä niille erityisesti suunniteltuja ripsivärejä, ja joillakin merkeillä on saatavilla myös eyelinereita. Muitakin ripsivärejä voi käyttää, mutta nyrkkisääntö on, että ripsien pidennysten kanssa tulisi välttää kosmetiikkaa, jossa on liikaa öljypohjaisia ainesosia. Ripsien pidennysten kanssa tulisi aina käyttää öljyttömiä silmämeikin poistoaineita. Vedenkestäviä ripsivärejä ei tulisi käyttää lainkaan ripsien pidennysten kanssa, koska ne vaativat aina öljypohjaisen silmämeikinpoistoaineen. Ripsiväriä suositellaan levitettäväksi ainoastaan ripsien kärkiin ja halutessasi alaripsiin.

Ripsien pidennysten laiton jälkeen ripsistylisti saattaa levittää ripsiin läpinäkyvän ripsiä suojaavan aineen. Tämä suojapinnoite tekee ripsistä kiiltävät, pitää ne hyvin paikallaan sekä suojaa ripsiä esimerkiksi kosteudelta ja hieltä. Suojapinnoitetta voi käyttää päivittäin ripsien pidennysten kanssa, ja se on erittäin käytännöllinen esimerkiksi korvaamaan ripsivärin. Kysy ripsien suojapinnoitetta ja ripsien pidennyksille tarkoitettua ripsiväriä ripsistylistiltäsi.

Vaikka ripsien pidennys ei oikein asennettuna ja hoidettuna rasita omia ripsiäsi, halutessasi heikoille tai hauraille ripsille on saatavilla omien luonnollisten ripsien kasvua edistäviä ja ripsiä vahvistavia seerumeita. Seerumi on myös käytännöllinen, jos ripsilinjasta irtoaa yhdestä kohdasta useampi ripsi pienen ajan sisään ja ripsilinjaan tulee kalju kohta. Seerumia käyttämällä uudet ripset kasvavat nopeammin irronneiden ripsien tilalle, ja ripset kasvavat myös vahvemmiksi. Yleensä tulokset ovat nähtävissä hyvin nopeasti seerumin käytön aloittamisesta. Seerumia voi käyttää satunnaisesti tai kuuriluontoisesti.

Seerumit levitetään aivan ripsien juureen eyelinerin tapaan. Ne sisältävät ripsille tärkeitä proteiineja, vitamiineja sekä uudistavia ainesosia. Ripsiseerumit vahvistavat ripsiä, edistävät uusien ripsien kasvua sekä lisäävät ripsien kiiltoa ja elastisuutta.