Ripsityypit

Ripsikuidut valitaan asiakkaan toiveiden ja luonnollisten ripsien kunnon mukaan. Ripsikuitujen ominaisuuksia ovat pituus, paksuus, kaarevuus ja väri. Hieman eripituisia ripsiä käytetään sekaisin luonnollisen lopputuloksen saamiseksi. Pituudet vaihtelevat merkistä riippuen 6 mm:stä 17 mm:iin. Paksuus vaihtoehtoja on yleensä neljä. Ohuet ripset näyttävät hyvin luonnollisilta, ja paksummilla ripsillä saadaan ripsiin vieläkin enemmän näyttävyyttä.

Ripsien pidennysRipsikuidun kaarevuuden valinnassa otetaan huomioon asiakkaan luonnollisen ripsen kaarevuus. Yleisimmät ja suosituimmat kaarevuudet ovat J- ja C-kaarevuudet. J-kaarevuus on luonnollisen muotoinen eli loivasti kaareva, ja C-kaarevuus on kaarevampi, taivutetun ripsen muotoinen. Saatavilla voi olla myös kaksihaarainen Y-kuitu tai kiharille ripsille tarkoitettu D-kaarevuus. B-kaarevuudessa ripsi on suora, ja se kihartuu vasta aivan ripsen päästä.

Musta on ripsikuitujen väreistä kaikista suosituin, koska sillä saadaan näyttävimmät ja dramaattisimmat ripset. Muita värivaihtoehtoja ovat merkistä riippuen esimerkiksi ruskea, vihreä, violetti, pinkki, valkoinen, oranssi ja punainen. Värillisiä ripsikuituja käytetään tehosteina mustien tai ruskeiden ripsien seassa. Ripsiä voidaan koristella myös Svarowski-kristalleilla tai muilla koristeilla.