Tekoripset

Jos sinulla ei ole vielä ripsien pidennyksiä, tai olet luopunut ripsien pidennyksistäsi, tekoripsillä saat luotua upeat ripset väliaikaisesti. Tekoripset kestävät päivän ja ne kiinnitetään niille tarkoitetulla vesiliukoisella liimalla. Liimoja on läpinäkyviä ja mustia, mutta aloittelijalle läpinäkyvä liima on ehdottomasti helpompi vaihtoehto.

Tekoripsiä tehdään sekä aidosta karvasta että synteettisistä materiaaleista. Vaihtoehtoina ovat joko koko ripsilinjan pituiset tekoripset tai ripsitupsut, jotka kiinnitetään yksitellen. Tekoripsien käytön aloittelijalle ripsitupsut ovat helpompi vaihtoehto. Niitä voi halutessaan lisätä vain silmän ulkonurkkaan tai koko ripsilinjalle näyttävyyttä tuomaan.

Tekoripset voidaan asentaa joko pinseteillä tai sormin. Asentaminen vaatii hieman sorminäppyryyttä ja malttia, joten kiireessä tekoripsiä ei kannata laittaa. Ripsitupsut on suhteellisen helppo kiinnittää haluttuun kohtaan, koska ne kiinnittyvät vain pienelle alueelle, ja niitä on tarvittaessa helppo korjailla. Koko ripsilinjan pituisille tekoripsille levitetään liima koko ripsinauhan matkalle. Tekoripsiä kannattaa pitää kiinni kummastakin päästä ja rauhallisesti asentaa ne niin, että kummatkin päät liimautuvat tasaisesti. Ripset kannattaa kiinnittää huolellisesti ensin ulkoreunoista ja sitten keskeltä. Näin vältät ulkoreunojen irtoamisen. Ripset on tarkoitus kiinnittää aivan luonnollisten ripsien juuriin niin, että liimaus asettuu luomelle, ei ripsiin.

Ripset on käytännöllistä laittaa meikkauksen jälkeen viimeisenä, jotta ripset eivät tahriinnu muihin meikkeihin, ja koska meikki on huomattavasti helpompi tehdä ilman tekoripsiä. Ripsien taivutus on ehdottomasti tehtävä ennen tekoripsien laittoa, ja myös ripsiväri on hyvä levittää omiin ripsiin ennen tekoripsiä. Ripsiväriä voi lisätä tekoripsien asentamisen jälkeen, jotta omat ripset ja tekoripset sulautuvat paremmin toisiinsa.

Tekoripset on helppo poistaa. Päivän päätteeksi ripset irroitetaan kevyesti vetämällä. Jos liimaa jää iholle tai omiin ripsiin, se voidaan poistaa silmämeikin poistoaineella. Tekoripsiä ei ole koskaan syytä jättää, vaan ne tulisi aina poistaa ennen nukkumaan menoa.

Tekoripsiä löytyy jokaisen makuun luonnollisista malleista sulilla koristelluihin fantasiaripsiin. Tekoripsiä on saatavilla erilaisilla pituuksilla, paksuuksilla ja tiheyksillä.